webkwestie

Vestingsteden

De Franse koning: Louis XIV, de zonnekoning

Afbeelding: Hyacinthe Rigaud / Public domain

Inleiding

We leven in het jaar 1650. In Nederland is de 80-jarige oorlog met Spanje net achter de rug. De Franse koning heeft al een tijdje een oogje op Les Pays Bas (De Lage Landen). Als hij deze streek zou kunnen veroveren, dan wordt hij heer en meester vanaf de Pyreneeën bij Spanje tot aan de Waddenzee in het Noorden. Niet voor niets wordt hij "de Zonnekoning" genoemd.

Maar de Zonnekoning is niet op zijn achterhoofd gevallen. Hij heeft gezien dat de Spaanse koning na 80 jaar de oorlog toch had verloren van dat koppige volk in De Lage Landen. Samen met zijn generaals heeft hij een slim plan bedacht. Een aantal spionnen moet in De Lage Landen gaan spioneren. De spionnen moeten uitzoeken wat de sterke en zwakke kanten zijn van dat eigenwijze volkje.

Jij bent door de Zonnekoning en de generaals uitgekozen om met nog twee andere slimme spionnen deze moeilijke en gevaarlijke taak uit te voeren. Niet alleen stelt de koning een hoge beloning in het vooruitzicht, maar als je opdracht slaagt, word je benoemd tot kolonel in het Franse leger.

Ga nu verder bij "opdracht"